Boršipõhi
3 kg kapsast
1 kg porgandit
1 kg peeti
1 kg tomatit
1 kg sibulat
100 g küüslauku
0,5 l õli
200 g suhkrut
5 sl meresoola
20 tera musta pipart
5 loorberilehte
4 sl 30% äädikat
hakitud tilli ja peterselli
Kapsas lõigata peenteks ribadeks; porgand ja peet jämedalt riivida; tomatid, sibul ja küüslauk tükeldada. Ajada suure poti põhjas õli kuumaks, hautada selles sibulat ja küüslauku, lisada porgand ja peet, kuumutada u 10 minutit. Lisada kapsas, tomat, suhkur, sool, pipar ja loorber, keeta u 40 minutit aeg-ajalt segades. Viimasena lisada äädikas ja hakitud maitseroheline, keeta veel 2-3 minutit, valada steriliseeritud purkidesse ja kaanetada.
*
Nojah, kõik muidu selge, aga tomatit tundub kuidagi palju. Kuigi ilmselt peab miski olema, mis piisavalt vedelikku annab, et see kupatus hiljem ka säiliks. Ja kas sinna suvikõrvitsaid ei anna ära kasutada? Või muutuvad need hiljem supi sees liiga lödiseks? Õli peaks suurema boršlikkuse huvides ilmselt olema päevalille oma ja pealegi rafineerimata? On kellelgi eesrindlikke kogemusi?
Aga tee ära ja siis jaga novaatorlikke muljeid.
Kapsad on veel koristamata, külma pole olnud :)