Õunaketšup?
õunad
õli
sibul
(küüslauk)
(paprika)
veiniäädikas või õunaäädikas
suhkur (või fariinisuhkur või mesi)
sool
jahvatatud must pipar
jahvatatud vürtspipar
(nelk)
(ingver)
(kaneel)
(tšillihelbed)
(sinepipulber)
Hakitud sibul (soovi korral ka küüslauk ja paprika) hautada õlis, lisada riivitud või varem püreeks keedetud õunad, hautada, maitsestada, kuumutada, sausegurdada, purgistada.
Kuna õunapuudust ei ole, võib hakata koguste ja erinevate maitsetega katsetama.
Aa, magushapu vyrtsikas puuviljakaste lihale. Väga peen.
Ma, laisk elajas, teen ehk hästi natuke, ee, õunamoosi. Ja tibatillukese hulga, ee, kuivatatud õunu.
Õunasaak on pöörane, aga enamus neist läheb hortensiate mulla hapustamiseks, ma olen aianduskalduvustega kaevamishull, mitte kokk.
Ole tubli ja katseta edasi, las kaarenid hauguvad.
Mul on iluaiandusega häbiväärselt halvasti. Pigem vaatan ringi selle pilguga, et mida saaks maha saagida või välja kaevata.
Aga sa ära häbene. Sest vanad ja haiged puud lõigataksegi maha, mitte ei lasta loomulikku surma surra, ja eluviisiga mittesobivad lilled vm jagatakse ära.
Aednikud on lahke rahvas, kui aastate pärast tekib jälle tahtmine pojengi ja floksi kasvatada, leidub pakkujaid kyllaga.