tavainimene

Õunaketšup?

Posted in * by tavainimene on 01/09/2016

õunad
õli
sibul
(küüslauk)
(paprika)
veiniäädikas või õunaäädikas
suhkur (või fariinisuhkur või mesi)
sool
jahvatatud must pipar
jahvatatud
vürtspipar
(nelk)
(ingver)
(kaneel)
(tšillihelbed)
(sinepipulber)
Hakitud sibul (soovi korral ka küüslauk ja paprika) hautada õlis, lisada riivitud või varem püreeks keedetud õunad, hautada, maitsestada, kuumutada, sausegurdada, purgistada.

Kuna õunapuudust ei ole, võib hakata koguste ja erinevate maitsetega katsetama.

3 Vastust

Subscribe to comments with RSS.

  1. mustkaaren said, on 01/09/2016 at 21:18

    Aa, magushapu vyrtsikas puuviljakaste lihale. Väga peen.
    Ma, laisk elajas, teen ehk hästi natuke, ee, õunamoosi. Ja tibatillukese hulga, ee, kuivatatud õunu.
    Õunasaak on pöörane, aga enamus neist läheb hortensiate mulla hapustamiseks, ma olen aianduskalduvustega kaevamishull, mitte kokk.
    Ole tubli ja katseta edasi, las kaarenid hauguvad.

  2. tavainimene said, on 02/09/2016 at 14:20

    Mul on iluaiandusega häbiväärselt halvasti. Pigem vaatan ringi selle pilguga, et mida saaks maha saagida või välja kaevata.

    • mustkaaren said, on 03/09/2016 at 09:08

      Aga sa ära häbene. Sest vanad ja haiged puud lõigataksegi maha, mitte ei lasta loomulikku surma surra, ja eluviisiga mittesobivad lilled vm jagatakse ära.
      Aednikud on lahke rahvas, kui aastate pärast tekib jälle tahtmine pojengi ja floksi kasvatada, leidub pakkujaid kyllaga.


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: