tavainimene

“Menüü”

Posted in * by tavainimene on 24/11/2022

Täna jalutasin lihtsalt jalutamise mõttes Lidlisse, kus ma muidu ei käi, sest kaubavalik on seal veider, hinnad pole eriti odavad ja eelkõige ma ei viitsi nende tobedate mündikärudega jännata. Veiniriiulis seisid pudelid: Lõuna-Aafrika Cabernet, Austraalia Merlot. Kõik, kogu lugu. Terav kontrast eilse filmiga, kus serveeriti šampanjat, mille viinamarjad polnud pärit mitte üksnes samalt viinamäelt, vaid ka samast põõsareast. Ma ootasin midagi “Kurbuse kolmnurga” sarnast, aga see … ütleme nii, et mingil määral tõukus (jäle sõna, peaaegu sama mõõtu, mis “tõusetus”) samadest sotsiaalsetest teemadest, aga oli ikka pigem pinevik kui komöödia. Visuaalselt efektne ja stiilne, vaimukas, jäle, õudne. Ma noriks jälle natuke stsenaariumi kallal, sest kuigi filmi lõpuks saame me aru, miks Tyler nii käitub, ei saa me ikkagi päriselt teada, mis jõud teda algselt käivitas. Võib-olla see pole oluline, aga minu meelest jäi Tyleri liin kuidagi lõpuni kasutamata. 

Tjah, tunnistan, et minu puhul oleks ka fine dining täielik raiskamine, jänesekapsaželee tilgaga kammkarbiparfeele eelistan ma iga kell korralikku mahlakat juustuburgerit. Aga kas ma — kui kõik aktivad ja passivad kokku lüüa — kuulun kööki või saali? Hmm. Lidlist jätsin igatahes nimetu veini ostmata, Prismast saab pea sama raha eest kena William Robertsoni shiraz, mis, ma loodan, sobib talvise nädalalõpu veisekotleti, pastinaagipüree ja vahukoore-mustaploomikreemi juurde. Võib-olla isegi tilgake veini kreemi sisse? Hmm. 

9 kommentaari

Subscribe to comments with RSS.

  1. Katarina von B said, on 25/11/2022 at 08:02

    Kõige parem ja soodsam veinivalik on minu meelest Selveris. Prismast tulen tihti sama nõutult tagasi, kui Sina Lidlist.

  2. mustkaaren said, on 25/11/2022 at 11:42

    Mis on kööki kuulumises halba? Kui inimesel on meeleolu, saab temast köögis Kunstnik, ja lihtsalt kokkuklopitud rokk tuleb põnevam ja maitsvam kui selle koka tehtu, kes on kööki hädapärast kiiret näljakustutust tegema tulnud. Need inimesed, kes tarvitavad postituses mainitud kammkarbi…roogasid, on aga teisest maailmast – nende igapäevaelu korraldus, mateeria seis ja suhtumised on nii teistmoodi, et ma pole kindel, et neist midagigi teada tahan.

    • tavainimene said, on 25/11/2022 at 12:16

      Selle filmi kontekstis olidki piltlikult öeldes köögis need, kes loovad väärtust, ja saalis need, kes köögipersonali ekspluateerivad.

    • mustkaaren said, on 26/11/2022 at 23:29

      Annaks jumal mulle jätkuvalt elu selliste keerukate mängude keskele mitte sattuda. Ma sain aru, et loos on oma osa mingi võimu kuritarvitajatel.

  3. sitsidsatsidpatsid said, on 25/11/2022 at 12:34

    Mulle kammkarbid väga maitsevad, kuid pean end siiski nmormaalseks inimeseks :-)

    • tavainimene said, on 25/11/2022 at 13:49

      On igati okei armastada kammkarpe :) Ma ise praen küüslauguvõis makrat … või noh, praadisin, kui ma veel võid ja makrat sõin. (Kuigi ma nüüd vaatan, et makra ja väike kogus võid ei pruugigi kolesterooli mõttes palju hullemad olla kui nt kanafilee.)

    • sitsidsatsidpatsid said, on 25/11/2022 at 14:05

      Makra küüslauguvõis on hea mõte. Proovin ära.

    • nodsu said, on 29/11/2022 at 04:27

      ma arvan, et seal, kus kammkarbid kasvavad, on nad odavamad kui makra, noh, et vaene rannikuelanik läheb ja korjab endale, a vat makrat, seda peaks poest ostma, mingi peen jaapani värk. Meil on nad kallid, sest kaugelt.

  4. pekidsaiadsingid said, on 25/11/2022 at 22:01

    Kui jood, siis joo vett peale.


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: