tavainimene

Hooajaline otsustusvõimetus

Posted in * by tavainimene on 13/08/2015

Suvikõrvitsad puhastada, lõigata meelepärase suuruse ja kujuga tükkideks. Laduda need koos valitud lisanditega (till, küüslauk vms) purkidesse. Veele lisada sool ja suhkur (ja vürtsid), ajada keema, lisada äädikas, lasta uuesti keema tõusta. Kallata kuum marinaad purkidesse, purgid sulgeda, kuumutada 10-15 minutit suures potis kaelast saadik u 80kraadises vees.

*

1,5 kg suvikõrvitsat
tilliõisikuid (1-2 tk purgi kohta)
4 tl sinepiseemneid
8 küüslauguküünt
1 l vett
80 g suhkrut
7-8 tl meresoola
4 dl veiniäädikat

1 kg suvikõrvitsat
6 tilliõisikut
6 tera musta pipart
3 tera vürtsi
2 loorberilehte
1 l vett
2 sl soola
2 sl suhkrut
2 sl äädikat

2 kg suvikõrvitsat
2 l vett
9-10 sl 30% äädikat
700 g suhkrut
15 nelgitera
15 vürtsitera
3 kaneelikangi

1 kg suvikõrvitsat
3 dl vett
600 g suhkrut
0,5 sl soola
4-5 sl äädikat
1 kaneelikang
4 tera nelki
6 tera musta pipart
riivitud sidrunikoort

2 kg suvikõrvitsat
3 küüslauguküünt
2 sibulat
1,5 l vett
2 sl suhkrut
3 sl soola
5 sl 30% äädikat
6 tera musta pipart
1 loorberileht

1 kg suvikõrvitsat
1 l vett
2 sl soola
2 sl suhkrut
2 sl äädikat
3 tera musta pipart
3 tera vürtsi
tšillikauna tükikesi

1 kg suvikõrvitsat
5 dl vett
1,5 tl soola
1 tl suhkrut
3 sl peenestatud mädarõikalehti
9 tera musta pipart
3 sl 30% äädikat

1,5 kg suvikõrvitsat
5 dl vett
5 dl õunaäädikat
3 tl jahvatatud vürtsköömneid
3 sl soola
1 laim viilutatuna
2 tl musta terapipart
1 tl sinepiseemneid
1 tl tšillihelbeid

700-800 g noori suvikõrvitsaid
1 l vett
100 g pruuni suhkrut
2 sl soola
5 dl veiniäädikat
1 tl sinepipulbrit
1 tl kurkumit

1 kg suvikõrvitsaid
tilli, mädarõikalehti, estragoni, küüslauku
2 pipratera
1 l vett
50 g suhkrut
40 g soola
50 ml 9% äädikat

5 kg suvikõrvitsat
tilliõisikuid
küüslauku
loorberilehti
mustsõstralehti
küüslauku
musta terapipart
3,5 l vett
6 sl soola
5 sl suhkrut
300 ml 9% äädikat või 6 sl 30% äädikat

1 kg suvikõrvitsat
1 l vett
75-90 g soola
70-75 ml 9% äädikat
30 g tilliõisikuid
10 küüslauguküünt
3-5 tera vürtspipart
1 tšillikaun

1 kg suvikõrvitsat
1 l vett
1 dl õunaäädikat
100 g suhkrut
1,5 sl soola
3 tera pipart
2 tera nelki

1 kg suvikõrvitsat
1 l vett
1 sl soola
4 sl suhkrut
50 ml 9% äädikat
2-3 loorberilehte
5-7 tera musta pipart
2 küüslauguküünt
2-3 sl taimeõli

1 k g suvikõrvitsat
1 l vett
2 sl suhkrut
2 tl soola
150 ml 9% äädikat
2 loorberilehte
5-6 valge pipra tera
4-5 nelgitera

 

 

5 Vastust

Subscribe to comments with RSS.

  1. nodsu said, on 13/08/2015 at 21:54

    Valan õli tulle: kuidas oleks hoopis hapendada?

  2. tavainimene said, on 14/08/2015 at 07:22

    Õuh. Ma olen seni peale kapsa ainult kurke hapendanud ja koheseks tarbimiseks, mitte pikaajaliseks säilitamiseks.

  3. nodsu said, on 14/08/2015 at 22:36

    Järgmine mõte tuli selline, et kas suvikõrvitsat kuivatada saaks (tõenäoliselt saab, ta ei ole väga vesine) ja kui maitsev oleks tulemus? Kas kuivatatud suvikõrvitsat saaks niimoodi ühepajatoidule lisada, et oleks tore suvikõrvitsa maitse? see, et ta kuiv on, võiks vedelamat sorti ühepajatoidus või supis lausa boonus olla. Või kuidas oleks kuivatatud suvikõrvitsat kartulivormile lisada? kas siis tuleks lisada ka midagi vedelamat, nt tomatihoidist? a siis äkki teha kohe suvikõrvitsat tomatiga sisse?

    • nodsu said, on 14/08/2015 at 22:37

      ja kas sel juhul piisaks tomatist endast happelise keskkonna loomiseks, nii et äädikat pole vaja?

      sest tomat üksi seisab küll ilma äädikata.

  4. tavainimene said, on 16/08/2015 at 10:11

    Ma peamiselt olengi kasutanud suvikõrvitsat letšo/gemüüse/mögina (tomat, sibul, paprika, porgand, küüsauk) sees massi lisajana. Aga äädikat tuleb mu arust ikka panna.


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: