tavainimene

Kaks pashat

Posted in * by tavainimene on 31/03/2013

I

820 g kohupiima, 2 sl suhkrut, 1 muna, 130 g hapukoort, 130 g võid, pisut soola.

Kohupiim pressitakse kuivaks ja hõõrutakse läbi sõela. Lisatakse suhkur ja lahti klopitud muna, koor ja sulavõi. Maitsestatakse soolaga. Soovi korral võib lisada riivitud mandleid, sidruni- või apelsinikoort või vanilli. Segu kallatakse vormi, surutakse hästi kokku, kaetakse, lastakse ööpäev  tundi külmas seista. Kummutatakse taldrikule, kaunistatakse. (1927)

II

1600 g kohupiima, 1,25 kl rõõska või haput koort, 5 muna, 200 g võid, 300 g suhkrut, 200 g korinte, 2 peotäit mandleid, 2 noaotsatäit vanilli.

Kohupiim hõõrutakse läbi sõela ja pannakse marlisse keeratuna vajutise alla nõrguma. Segatakse juurde koor, lahti klopitud munad ja sulavõi. Kuumutatakse segades, kuni segu hakkab aurama. Võetakse tulelt, lisatakse suhkur, vanill, mandlid ja korindid. Siis kallatakse siledalt marliga vooderdatud sõelale ning lastakse vajutise all ööpäeva külmas seista. Kummutatakse taldrikule, kaunistatakse. (1937)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: