tavainimene

Kaks pashat

Posted in * by tavainimene on 31/03/2013

I

820 g kohupiima, 2 sl suhkrut, 1 muna, 130 g hapukoort, 130 g võid, pisut soola.

Kohupiim pressitakse kuivaks ja hõõrutakse läbi sõela. Lisatakse suhkur ja lahti klopitud muna, koor ja sulavõi. Maitsestatakse soolaga. Soovi korral võib lisada riivitud mandleid, sidruni- või apelsinikoort või vanilli. Segu kallatakse vormi, surutakse hästi kokku, kaetakse, lastakse ööpäev  tundi külmas seista. Kummutatakse taldrikule, kaunistatakse. (1927)

II

1600 g kohupiima, 1,25 kl rõõska või haput koort, 5 muna, 200 g võid, 300 g suhkrut, 200 g korinte, 2 peotäit mandleid, 2 noaotsatäit vanilli.

Kohupiim hõõrutakse läbi sõela ja pannakse marlisse keeratuna vajutise alla nõrguma. Segatakse juurde koor, lahti klopitud munad ja sulavõi. Kuumutatakse segades, kuni segu hakkab aurama. Võetakse tulelt, lisatakse suhkur, vanill, mandlid ja korindid. Siis kallatakse siledalt marliga vooderdatud sõelale ning lastakse vajutise all ööpäeva külmas seista. Kummutatakse taldrikule, kaunistatakse. (1937)

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: