Sügis köögis
Lillkapsasalat
Lase umbes 200-300 grammi lillkapsast köögikombainis pudiks, lisa üks tükeldatud tomat ja pool paprikat ning väike pakk krabipulki peenestatult. Lisa natuke tilli ja murulauku (kõlbab ka muu sibuline) ning parajal määral majoneesi, maitsesta soolaga.
Kõrvitsasupp
Võta pool kilo kõrvitsatükke, tükelda neile juurde üks oranž paprika, kaks sibulat ja neli-viis küüslauguküünt. Piserda kergelt õliga, maitsesta soolaga (sobivad ka kartulimaitseaine, broilerimaitseaine jms), küpseta ahjus mõõdukal kuumusel pehmeks. Jälgi, et ei läheks kõrbema, vajadusel võib küpsemise lõpupoole lisada veidi vett. Püreesta, vedelda kuuma veega parajaks, lase korraks keema tõusta. Juurde sobib röstitud must leib.
Praetud kaalikas
Koori kaalikas, lõika pooleks või veerandiks ja viiluta saadud tükid umbes sentimeetripaksusteks viiludeks. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna, lase kuivaks aurata. Raputa viiludele veidi kartulimaitseainet ja prae need searasvas mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Lillkapsavorm
Võta umbes pool kilo lillkapsast, paar porgandit ja üks sibul. Lase kõik köögikombainis parajaks sõmeraks pudiks. Klopi lahti kaks muna ja sega neile juurde karp sulatatud juustu. Sega kapsapudi muna-juustuseguga kokku, maitsesta, kalla määritud ahjuvormi, küpseta keskmisel kuumusel.
Aedviljaassortii
Võta umbes võrdsetes kogustes punapeeti, porgandit, sibulat ja kartulit ning mõned küüslauguküüned. Koori aedviljad ja viiluta hästi õhukeselt. Mugav ja kiire on seda teha käsiriiviga, millel on viilutajatera. Pane aedviljaviilud kaussi, piserda peale õli ja soola, kata kauss kaanega ja raputa kõik hästi segamini. Küpseta ahjus pannil. Naudi küüslaugumaitselise toorjuustuga.
Küpsetatud õun
Võta üks antoonovka, koori ära ja õõnesta südamik seest välja. Täida õõnsus mandlimartsipaniga. Küpseta mikroahjus paar minutit.
õun martsipaniga, njämma.
Huvitavad retseptid. Kavatsen ka siit mõnda proovida.