tavainimene

Tervislik menüü

Posted in * by tavainimene on 25/03/2007

1. päev

Hommik:
Tomati-munaroog: 1 tomat, 1 mugulsibul, 1 muna, 1 sl vett, soola, pipart, 1 tl õli, maitserohelist. Hakkida peeneks tomat ja sibul, kloppida lahti muna, lisada vesi, maitsestada.  Lisada hakitud köögivili ning praadida läbi, raputada peale maitserohelist
1 keskmine kukkel või 2 viilu leiba
piimaga kohv

Oode:
Porgandi-apelsini-salat: 2 porgandit, 1 õun, 1 apelsin, sidrunimahla. Riivida porgandid ja õun, tükeldada juurde apelsin. Piserdada peale sidrunimahla.
150 g jogurtit

Lõuna:
Hapukapsapada: pool sibulat, peotäis porrut, 200 g hapukapsast, 100 g hakkliha, 1 tl õli, paprikapulbrit, köömneid, 300 ml vett ja 2 tl puljongimaitseainet, 150 g valgeid konservube, soola, pipart. Tükeldada sibul ja porru, praadida koos hapukapsa ja hakklihaga õlis läbi, maitsestada paprikapulbri ja köömnetega. Lisada vesi ja puljongimaitseaine ja lasta 20 minutit keeda. Lisada oakonserv, maitsestada soola, pipra ja köömnetega.
2–3 keedetud kartulit
1 klaas piima või keefiri

Õhtu:
Piima-köögiviljasupp: 200 g värsket või külmutatud köögivilja, 200 ml köögiviljapuljongit, 160 ml rasvata piima, 50 g supinuudleid, soola, pipart, maitserohelist. Panna köögiviljapuljong ja tükeldatud köögiviljad potti ja hautada peaaegu pehmeks, lisada piim ja supinuudlid. Keeta veel 4–5 minutit, maitsestada soola, pipra, muskaadi, peterselli ja tilliga.
1 viil leiba
Pirnikompott kohupiimaga: 2 kooritud ja tükeldatud pirni, 2 nelgitera, 1 tl mett, 150 g kohupiima. Kuumutada pirnitükke koos nelgi ja meega keemiseni ja hautada poolpehmeks, serveerida koos kohupiimaga.

2. päev

Hommik:
250 g tatrahelbeputru
2 tl väherasvast margariini
piimaga kohv või tee 1 tl meega
1 õun

Oode:
1 õun, 2 sl röstimata puuviljamüslit, 100 ml piima, 1–2 tl vedelat mett.

Lõuna:

Ühepajatoit: 120 g taist sealiha, 1 tl õli, veerand kaalikat, 1 porgand, 1 mugulsibul, tükk porrut, veerand väikest kapsapead, 2 kartulit, vett, 1–2 tl puljongimaitseainet, maitserohelist, 200 ml rasvata puuviljajogurtit. Lõigata liha ribadeks, pruunistada õliga, kuumutada läbi ka sibul ja porru. Kuumutada vesi, maitsestada puljongimaitseainega, lisada tükeldatud köögivili ja liha, hautada tasasel tulel valmimiseni. Garneerida maitserohelisega.
Magustoiduks jogurt

Õhtu:
Krabinuudlisalat: 1 sibul, tomat, 1 konservkurk, 100 g rasvata kodujuustu, 50 g krabinuudleid, 1 keedetud muna, 5 sl väherasvast maitsestamata jogurtit, 4 tl väherasvast majoneesi, hakitud tilli. Tükeldada köögivili, lisada kodujuust ja suitsukala. Kastmeks segada jogurt ja majonees, maitsestada.
Juurde täisterakukkel.

3. päev

Hommik:
2 viilu leiba, 2 tl väherasvast margariini, 2 viilu juustu
paar salatilehte, tomatit, redist vm värsket köögivilja
kohv või teed 1 tl meega
1 õun või apelsin

Oode: 1 tükeldatud pirn 200 ml rasvata puuviljajogurtiga

Lõuna:
Kana riisi ja salatiga: 120 g ahjus küpsetatud kana, 1 klaas keedetud riisi, salatiks 1 suurem riivitud porgand, 0,5 tl õli, pisut suhkrut ja paar lusikat haput mahla. Kastmeks 5 sl väherasvast maitsestamata jogurtit, 1 sl ketšupit, 4 tl väherasvast majoneesi, sidrunipipart, soola, maitserohelist.

Õhtu:
Makaronisalat: 60 g taist keedusinki, 1 sibul, 1 hapukurk, 2 tomatit, 1 mandariin, 240 g keedetud makarone, 100 ml maitsestamata jogurtit, 4 tl väherasvast majoneesi, maitsestada sinepi, mädarõika, soola ja pipraga.
1 viil leiba
200 ml piima või keefiri

4. päev

Hommik:
5 sl puuviljamüslit, 200 ml piima
1 apelsin
kohv või tee

Vahepala: 2 viilu röstsaia, 4 tl keedist, 1 klaas puuviljamahla

Lõuna:
Ahjuräimed: 120 g puhastatud räimi, sidrunipipart, soola, 1 sibul, 1 tl õli, 100 ml piima, 1 muna, 2–3 keedetud kartulit, tilli. Maitsestada räimed, laduda väikesesse ahjuvormi. Lõigata sibul viiludeks ja asetada räimedele. Kastmeks segada lahtiklopitud muna ja piim, maitsestada, kallata kalale ja küpsetada ahjus 15–20 minutit.
Juurde hautatud köögivili: 1 kl vett, külmutatud köögivilja, puljongimaitseainet.
1 kl rasvata keefiri või petti
1 pirn või õun

Õhtu:
Salat: 150 g valget peakapsast, 1 suur porgand, 1 tl õli, soola, sidrunimahla. Riivida kapsas ja porgand, lisada õli ja maitsestada.
Kanasupp: eelmisest päevast jäänud kanatiivad ja -koivad, 2 sibulat, 1 porgand, 2–3 kartulit, peotäis supinuudleid, soola, terapipart, loorberileht, 2 viilu leiba, 2 tl margariini. Panna kana külma veega keema, eemaldada vaht, lisada sool, terapipar ja loorberileht, keeta vaiksel tulel, kuni kana on pehme. Võtta kana välja ja tükeldada. Panna puljongisse keema tükeldatud köögivili. Kui köögivili on poolpehme, lisada nuudlid ja lõpuks kontidest puhastatud kanatükid.

5. päev

Hommik:
250 ml kaerahelbeputru, 2 tl väherasvast margariini
1 apelsin
kohv või tee

Oode:
Kakaokissell: 300 ml piima, 2,5 sl maisitärklist, 1 sl kakaod, 2 sl suhkrut. Segada kakao, suhkur ja maisitärklis, lisada kuumale piimale ja lasta vaiksel tulel pidevalt segades keeda u 2 min, kuni segu pakseneb. Süüa pool kissellist 1 sl keedisega

Lõuna:
Hakkiliha-köögivilja panniroog: 100 g hakkliha, 1 sibul, tükk porrut, küüslauguküüs, 1 porgand, 2 tomatit, 1 tl õli, hakklihamaitseainet, paprikapulbrit, soola, 150 g konservseeni, 100 g külmutatud Türgi ube, maitserohelist. Praadida hakkliha läbi, lisada tükeldatud sibul, porru, küüslauk, porgand, maitsestada, praadida läbi. Lisada ülejäänud köögivili, hautada ja maitsestada
2–3 keedetud kartulit
1 klaas piima või keefiri

Õhtu:
Kanaliha-köögiviljasalat: 150 g külmutatud lill- ja spargelkapsast, puljongimaitseainet, 50 g Hiina kapsast, 50 g kurki ja 1 tomat, 100 g eelmisest päevast ülejäänud ahjukana, 1 tl õli, 1 sl lahjat äädikat või sidrunimahla, soola, pipart, suhkrut. Hautada külmutatud lillkapsa- ja spargelkapsaõisikuid väheses köögiviljapuljongis. Tükeldada värske köögivili, maitsestada, lisada eelmisest päevast järelejäänud ahjukana ja soe köögivili. Segada õli, äädikas, suhkur ja kallata salatile.
1–2 viilu leiba
1 õun

6. päev

Hommik:
4–5 sl kamajahu, 250 ml rasvata keefiri
1 õun
kohv või tee 1 tl meega

Oode: 1 apelsin tükeldada, lisada 100 g lahjat kohupiima ja veidi suhkrut

Lõuna:
Köögiviljavorm: 125 g taist sealiha, 1 tl õli, 1 porgand, ½ kaalikat, tükk porrut, 1 sibul, 100 g lillkapsast (külmutatud), 2 kartulit, 2 tomatit, 150 ml vett, puljongimaitseainet, soola, pipart, 100 ml maitsestamata jogurtit, 1 sl riivsaia, 2–3 sl riivitud juustu. Lõigata sealiha ribadeks, praadida õlis, maitsestada. Tükeldada köögivili ja laduda kihiti lihaga ahjuvormi. Kuumutada  vesi, lisada puljongimaitseaine, kallata roale. Segada jogurt, riivsai ja riivjuust, maitsestada, kallata vormile ja küpsetada 200 kraadi juures 50 minutit.

Õhtu:
Oasupp: 2 porgandit, 1 väike tükk sellerit, porrut, 100 g peakapsast, 4 kartulit, 400 ml vett, 1 sl puljongimaitseainet, 150 g konserveeritud valgeid konservube, 125 ml väherasvast piima, sojakastet, pipart. Lõigata köögivili ja kartulid kuubikuteks, hautada puljongis. Lisada oad ja piim, maitsestada sojakastme ja maitseainetega.
2 viilu leiba

7. päev

Hommik:
Riisipuding: 175 ml piima, 30 g pudruriisi, vanilliini, suhkrut, 3 sl lahjat kohupiima, näpuotsatäis kaneeli, 2–3 kuivatatud ploomi. Kuumutada piim ja vesi keemiseni, lisada riis ja lasta kaane all väikesel kuumusel 30 minutit haududa, vahepeal segada mitu korda. Lõigata ploomid tükkideks, lisada pudrule. Maitsestada vanilli ja suhkruga. Segada hulka kohupiim, maitsestada kaneeliga.
kohv või tee 1 tl meega

Vahepala: Porgandi-õunasalat (2 porgandit, pool õuna, sidrunimahla, 1 tl õli, sojakastet)

Põhiroog:
Kartulipada: 200 g kartuleid, 100 ml vett, 1 tl puljongimaitseainet, 1 tl õli, 1 sl sojakastet, 50 g sügavkülmutatud herneid, 1 suurem tomat, 2 muna, 3 sl lahjat kohupiima, 50 g taist keedusinki, 1 tl tärklist, soola, pipart. Lõigata kartulid viiludeks, valada vesi ja puljongimaitseaine pannile, lisada õli ja sojakaste, herned ja kartulid. Hautada kaane all 10–15 minutit. Lõigata tomat viiludeks. Kloppida lahti munad, lisada kohupiim, singiribad, tärklis, sool ja pipar. Kui kartulid on küpsed, tõsta peale tomativiilud, valada peale munasegu ja lasta munal kaane all 5 minutit hüübida.
1 klaas keefiri
Magustoiduks küpsetatud puuviljad: 1 pirn, 1 õun, 1 tl suhkrut, 1 tl õli, kaneeli. Puuviljad lõigata viiludeks ja röstida 1 tl õliga pannil kergelt läbi. Puistata peale kaneeli ja 1 tl suhkrut.

Õhtu:
Heeringasalat: pool eeringafileed, keedetud punast peeti, konservkurki, 1 keedetud muna, 1 väike õun, 1 väike hakitud sibul, kastmeks 100 ml maitsestamata jogurtit, 2 tl väherasvast majoneesi, ½ tl mädarõigast. Tükeldada salatikomponendid, segada kastmeained ja segada salatisse.
2 viilu leiba või 2–3 keedetud kartulit

8. päev

Hommik:
1 dl veega keedetud kaerahelbeputru,  1 tl võid
1 viil leiba noaotsatäie võiga, peale viil kalkunisinki, kurki, tilli
1 pirn
piimaga kohv

Lõuna:
kana vokiroog (1 broileri filee, 1 porgand, 50 g brokolit, ½ paprikakauna, 50 g lillkapsast, 30 g varssellerit, 1 väike porru, 1 dl kanapuljongit, 1 sl sojakastet, 1 tl mett) 1 dl pruuni riisiga
1 viil rukki kroovleiba
1 dl kohupiimakreemi ühe tükeldatud kiiviga
vesi

Oode:
kartulisalat vorstiga (1 kartul, 30 g keeduvorsti, 1 keedetud porgand, 30 g värsket kurki, 1 küüslauguküüs, 1 dl maitsestamata jogurtit)
1 viil leiba
1 klaas piima

Õhtu:
3 kartulit, 2 pihvi, aedviljasalat (porgand, hiinakapsas, sibul peenestada, segada 1 tl õliga)
1 mitmeviljakukkel
1 klaas tomatimahla
1 õun

9. päev

Hommik:
1 sepikukukkel 2 viilu suitsukanafileega (u 50 g)
1 tomat  ja pool banaani
piimaga kohv

Lõuna:
100 g lõhefileed (maitsestada sidrunipipra, lahja majoneesi ja mädarõikaga; panna peale porgandi- ja sibulaviilud, küpsetada fooliumis), 2-3 kartulit, 200 g toorsalatit (lehtsalatist, kurgist, tomatist, paprikast, redisest, varssellerist, peale Itaalia salatikaste)
1 klaas piima või petti
1 õun viilutatult ja pannil röstitult, peale raputada kaneeli

Oode:
Salat:  40 g 13% fetajuustu, 100 g värsket kurki, 3 tomatit, 1 väike punane sibul, 2 paprikat, lehtsalatit, 1 sl veiniäädikat, 1 tl suhkrut, punet, tüümiani, basiilikut, soola, 2 tl oliiviõli)
1 viil täisteraleiba
1 klaas tomatimahla

Õhtu:
Makaronivorm: Keeta 200 g täisteramakarone. Praadida 1 tl taimeõlis 1 hakitud küüslauguküüs, 6 tükeldatud šampinjoni, 1 väike sibul, pool punast paprikat ja 1 tomat. Tõsta kõik ahjuvormi ja raputada peale 30 g riivjuustu. Küpsetada ahjus 15 minutit. Sobib serveerida 1 tüki konservananassiga.
Magustoiduks 1 klaas marju või 1 puuvili

10. päev

Hommik:
1 klaas vett
1 dl tatraputru
salat kurgi- ja rediseviiludega, kastmeks maitsestamata jogurt
1 viil terviseleiba noaotsatäie võiga, 2 lõhemaitselist kalapulka
piimaga kohv

Lõuna:
2-3 keedetud kartulit, 60 g hautatud nahata kanakoiba, hautatud köögiviljad (2 porgandit, väikese kaalikas, pool porrut, 150 g hiina kapsast ja 150 ml köögiviljapuljongit)
1 viil leiba
1 tops kohupiimakreemi
1 apelsin

Oode: 1 väike jäätis

Õhtu:
250 ml köögiviljasuppi (1 pakk külmutatud sega-köögivilja, 2-3 kartulit ja 1 aedviljapuljongi kuubik)
2 viilu täisteraleiba
1 väike viiner
1 klaas petti või piima
1 õun viilutatult ja pannil röstitult, peale raputada kaneeli ja 1 tl suhkrut

11. päev

Hommik:
150 g rasvata kodujuustu segada värske kurgi kuubikutega ning raputada peale soola ja tilli
1 terakukkel 1 tl väherasvase margariiniga
2 õhukest viilu veise pipraliha
piimaga kohv

Lõuna:
Makaroniroog: 60 g taist sinki kuumutada pannil 1 tl õliga, lisada 300g keedetud makarone ja lõigata peale rabarberivarre tükikesi, kuumutada kaane all umbes 10 minutit, maitsestada soovi järgi
1-2 viilu sepikut
300 g toorsalatit (riivitud porgand ja apelsinitükikesed)
Tükeldatud puuviljad 1 tl pähklitega

Oode: 2 näkileivaviilu 1 tl või ja 2 juustunoaviilu väherasvase juustuga, 1 õun

Õhtu:
Kanašašlõkk ja köögiviljavardad: valmistada ette 200 g kanafilee kuubikuid ja hoida 2 tundi  marinaadis (1 klaas maitsestamata jogurtit, sidrunimahla, ingverit, küüslauku ja tšillipulbrit). Lükkida varrastele kanatükid vaheldumisi erinevate köögiviljadega – suvikõrvits, porgand, kaalikas, lillkapsas, porru, paprika, varsseller, kirsstomat.
50 g kohupiimakreemi puuviljadega

12. päev

Hommik:
2 dl rasvata piimaga keedetud kaerahelbeputru
salat hakitud murulaugust ja redisest 2 sl 10% hapukoorega
1 kamakukkel 1 tl võiga, 1 viil taist keedusinki
piimaga kohv

Oode: kohupiimakreem

Lõuna:
125 g seafileed praadida 1 tl taimeõlis koos 200 g peenestatud köögiviljaga (porru, porgand, kaalikas) ja 150 g šampinjonidega. Lisada 1 klaas köögiviljapuljongit ja 1 tl jahu ning hautada
juurde 3–5 keedetud kartulit
1 klaas tomatimahla
1 röstsai 1 tl meega

Õhtu:
250 ml köögiviljasuppi (1 aedviljapuljongi kuubik, jämeda riiviga riivitud porgand, kapsas, tükeldatud varsseller, punane paprika ja porru; supp püreestada ja maitsestada ürtidega)
1 viil rukkikroovjahust leiba, 2 juustunoaviilu juustu
150 g puuvilju (tükeldatud õun, pirn, kiivi, konservananass)

13. päev

Hommik:
Kuumad juustusaiad: 2 saiaviilu, 2 tl lahjat  margariini,  2 õhukest viilu lahjat juustu, viilutatud tomat
1 klaas külmutatud marju (mustikad, vaarikad) 1 tl suhkruga
kohv

Oode: 1 suur õun

Lõunasöök:
250 ml frikadellisuppi (kartul, porgand, sibul, 1 tl taimeõli, 60 g frikadelle, maitsestada tilliga)
1 viil leiba
Kohupiimavorm: 100 g kohupiima, 1 õun, 1 munast, 1 tl margariini ja 1 tl suhkrut
1 klaas mahla

Õhtu:
Tuunikalasalat keedetud pruuni riisiga: 200 g keedetud riisi, 2 sl konservtuunikala, 1 tükeldatud paprika, 2 tükeldatud tomatit, 1 punane sibul, 2 sl jogurtimajoneesi, tilli, pipart, soola ja sidrunimahla
1 viil leiba

14. päev

Hommik:
1 dl hirsihelbeputru tükeldatud murulaugu ja 2 sl maitsestamata jogurtiga
1 pirn
kohv

Oode:
Heeringaleib: 1 pool rukkipala, salatileht, 30 g suitsumaitselist heeringafileed, 1 tomat, 2 redist
1 klaas tomatimahla

Lõuna:
Spagetid brokoli ja lillkapsaga: 100 g brokolit ja 100 g lillkapsast keeta soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks, pool nendest püreerida 1 klaasi keeduleemega, teine pool asetada tervete tükkidena 1 klaasile spagettidele keedetud. Maitsestada soola ja musta pipraga ning raputada peale 1 spl riivjuustu.
2 viilu sepikut
1 küpsetatud õun kaneelisuhkruga

Õhtu:
2 suurt fooliumis küpsetatud koorega kartulit
2 õhukest viilu suitsukana
1 sl lahjat majoneesi
200 g värsket salatit kurgist, salatilehtedest, redisest ja tillist

15. päev

Hommik:
4 sl suhkruta puuviljamüslit
1 klaas keefiri või petti

Oode: puuviljasalat 2 tl pähklitega

Lõuna:
Kartuli-köögiviljavorm juustuga: tükeldage 1 suur kartul, veerand juursellerit, väike porgand ja pool väikest sibulat, lisada 3 sl 10% hapukoort ja 25 g riivitud juustu. Maitsestada soola, pipra, muskaadi ja hakitud peterselliga, küpsetada vormis 175kraadises ahjus 45 minutit.
1 terakukkel
jäätis mandariiniviiludega

Õhtu:
Salat kanafilee ja ubadega: tükeldada 100 g broilerifileed, värske kurk, tomat, viilutada porru, lisada 100 g Kidney ube ja ananassitükikesi, kastmeks 1 dl maitsestamata jogurtit, 2 tl majoneesi, pipar ja sool
1 viil rukkipala
1 õun

16. päev

Hommik:
1 keedetud muna
2 viilu rukkileiba 2 tl lahja margariiniga
Salat: viilutada 100 g rediseid, rebida juurde lehtsalatit, lisada hakitud tilli ja valada üle Itaalia salatikastme ning 1 sl jogurtimajoneesi seguga.
kohv piimaga

Oode: 100 g kiirhelbeputru, 1 klaas külmutatud marju, 1 tl suhkrut

Lõuna:
Lõhevorm nuudlitega: pruunistada kergelt 125 g lõhefileed küpsetuspaberiga kaetud pannil, praadida 1 tl taimeõlis tükeldatud sibul, küüslauk, paprika ja suvikõrvits. Lisada klaas köögiviljapuljongit (valmistatud poolest puljongikuubikust), soola, punet, pipart, ürte, hautada segus2 tomatit. Panna segu ahjuvormi, asetada peale lõhefilee ning raputada kalale 3 sl riivjuustu
1,5 klaasi keedetud nuudleid
2 viilu sepikut
150 g kohupiimakreemi, 1 tükeldatud kiivi

Õhtu:
Köögiviljasalat sooja seafileega: tükeldada 100 g redist, 100 g kurki, lehtsalatit, varssellerit ja murulauku ning segada 1 sl 10% hapukoorest ja 1 sl äädikast valmistatud kastmega, maitsestada soola ja pipraga. Küpsetada 125 g tükikesteks lõigatud seafileed 1 tl taimeõlis, lisada seesamiseemneid, tõsta soojana salatile.
1 Karjala pirukas
1 klaas rohelist teed 1 tl suhkruga

17. päev

Hommik:
1 dl kaerahelbeputru
1 väike viiner
värske salat kurgist, lehtsalatist, tillist ja salatikastmest
kohv

Oode: 2 riisileiba 2 tl toorjuustuga, 2 tomatit

Lõuna:
Varssellerisupp kana poolkoibadega: 200 g kana poolkoibi, 1 selleri vars, 1 porgand, 1 sibul, 150 g kartuleid, muskaatpähklit, soola ja pipart, 0,5 l vett
2 viilu leiba 2 tl margariiniga
maasikajook:  peotäis maasikaid, 1 klaasi petti ja 1 tl vanillisuhkrut püreerida

Õhtu:
Panniroog šampinjonidega: praadida 120 g šampinjone hakitud sibula ja 20 g kalkunisingiga 1 tl taimeõlis läbi, lisada 6 kirsstomatit, maitsestada soola ja pipraga, serveerida 1 sl veiniäädikast ja 1 tl õlist valmistatud kastmega
1 täisterakukkel
1 suur õun või peotäis viinamarju

18. päev

Hommik:
1 viil täisteraleiba noaotsatäie võiga, 30 g kana-poolsuitsuvorsti
salatileht, kurgiviilud, redis, paprika
klaas petti
õun

Oode:
Kartulikoogid: keeta 2 suurt kartulit, lisada 2 tl väherasvast margariini, 2 tl jahu ja 1 dl piima. Tampida pudruks, maitsestada muskaatpähkliga. Vormida pätsikesed, vajutada lamedaks ja peale raputada köömneid. Küpsetada küpsetuspaberil 200kraadises ahjus 25 min. Pooled saadud koogikestest jätta järgmiseks päevaks või õhtuooteks. Serveerida 1 sl maitsestatud kohupiimaga

Lõuna:
Spinatisupp singiga: keeta 1 l vees 60 g taist sinki ja 20 g kruupi, lisada 300 g spinatilehti ja lasta veel mõni minut keeda. Maitsestada selleri, tilli, soola ja pipraga, serveerida 1 keedumuna ja 1 sl 10% hapukoorega.
viil sepikut
klaas maasikaid

Õhtu:
Makaronisalat maitsestamata jogurti ja krabipulkadega: keeta 100 g tatramakaroni, segada makaronid 2 tükeldatud krabipulga, 100 g rediste, 1 õuna ja 100 g varsselleriga. Lisada kaste, mis on valmistatud 2 sl maitsestamata jogurtist, 50 ml veiniäädikast, soolast, mädarõikast ja tillist
1 terakukkel

19. päev

Hommik:
1 dl tatrahelbepuru 1 sl 10% hapukoorega
1 viil rukkipala leiba 1 tl võideksiga
kurki, redist
1 pirn
kohv

Lõuna:
Broilerifilee seentega: praadida 60 g broilerifileed 1 tl õlis, lisada hakitud sibul, küüslauguküüs ja 5 suuremat šampinjoni. Seejärel lisada 2 sektoriteks lõigatud tomatit, veidi vett ning maitsestamiseks 2 sl punast veini, tüümiani, soola ja pipart. Hautada kuni liha on pehme, serveerida 1 dl pruuni riisiga
1 klaas piima
1 klaas maasikaid 1 tl suhkruga

Oode: 30 g suitsuräime 2 viilu krõbeleivaga, juurde värske kurk või värskelt hapendatud kurk

Õhtu:
250 ml köögiviljasuppi: keeta 1 l vees 100 g brokolit, porgandit, porrut, hiina kapsast, tomatit ja maitserohelist
2 viilu leiba 1 tl margariiniga
4 juustunoaviilu 10% juustu

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: